Teamcoaching

 
Teamcoaching
 

                    "Coaching is de ander helpen vertrouwen dat zij kunnen, wat zij al kunnen"


Teamcoaching is een vorm van coaching waarbij het verbeteren van het functioneren van het team centraal staat.

Het vergroot de collectieve capaciteit en prestatie van het team door middel van bijvoorbeeld reflectie, analyse en motivatie om te veranderen.

De nadruk ligt op oefeningen en gesprekken tussen teamleden om zodoende effectievere collectieve vaardigheden, kennis en interesse te ontwikkelen. Teamcoaching kan daarnaast worden ingezet voor competentiemanagement, teambuilding, conflicthantering en effectieve communicatie.

De specifieke doelen van teamcoaching zijn geheel afhankelijk van het team. In welke fase zit het team? Wat zijn de knelpunten? Wat zijn de specifieke karakteristieken?
U kunt teamcoaching inzetten voor:


Betere communicatie tussen de teamleden, het team en het management
Meer motivatie voor en betrokkenheid bij het werk
Betere samenwerking
Het ontwikkelen van een sterke visie, waarbij alle neuzen dezelfde kant op staan
Effectiever een gezamenlijk doel bereiken
Betere interpersoonlijke relaties en meer           
betrokkenheid tussen de teamleden
Het vinden van ieders talent en van daaruit         
samenwerkenGrote voordeel

Het grote voordeel van teamcoaching is dat, tegelijk met het individu, de directe omgeving verandert. Hierdoor is de impact van coaching veel groter. Wanneer je als individu verandert, maar je omgeving verandert niet mee, zal je verandering niet zoveel teweeg brengen. Door teamcoaching verandert en verstevigt de visie van het gehele team waardoor het team minder snel in moeilijkheden komt als de situatie verandert.


Resultaat

Competenties van het gehele team en de individuen binnen het team worden naar boven gehaald, om het gehele team weer in zijn kracht te zetten. Met behulp van persoonlijke ontwikkeling van de individuele teamleden, kan ieder teamlid zichzelf verder ontwikkelen om zodoende als effectief onderdeel van het team te kunnen functioneren. Het team zal door de input van de coach effectiever leren communiceren en de basis wordt gelegd voor het hervinden van een effectieve samenwerking. Na het gehele traject zal het team weer doelgerichter werken naar de afgesproken doelen en/of targets van het bedrijf en/of de afdeling/team. Zo zal teamcoaching dus bijdragen aan het weer focussen op het echte bedrijfsproces met daarbij een verhoogd welzijn onder de werknemers.

Gratis oriëntatiegesprek? Bel 06-51805556

 


Powered by webXpress