ReikiReiki

Reiki is al ruim veertig jaar bekend in Nederland en groeit steeds meer aan populariteit. Reiki is ontdekt in Japan door Mikao Usui Sensei in de twintiger jaren van de vorige eeuw. Sindsdien is Reiki over de hele wereld bekend geraakt.

Het woord Reiki komt van Rei en ki, twee Japanse karakters. Rei betekent universeel en Ki betekent energie, universele energie. Energie die kracht geeft om te groeien, om gezond en gelukkig te zijn. Zonder energie kunnen we niet leven.
Reiki is een eenvoudige methode om deze energie via de handen over te brengen.

Hoe je Reiki ervaart is heel persoonlijk. Het aller prettigst is wel het ervaren van diepe ontspanning tijdens de behandeling. Deze totale ontspanning geeft het lichaam en de geest kracht om te genezen. Daardoor voel je je na de behandeling vitaler, blijer en meer in balans.
Door deze diepe ontspanning is Reiki een bewezen remedie tegen stress en slapeloosheid. Een ander effect is dat je minder last hebt van pijn.


De Reikibehandeling
Wil je ervaren wat een Reiki behandeling met je doet, dan ben je van harte welkom.
Je kunt voor een behandeling een afspraak maken. De behandeling zal meestal liggend plaats vinden op een behandeltafel, zo kun je het beste ontspannen. een Reiki behandeling kan echter ook zittend worden gegeven. tijdens de behandeling kun je jouw kleding aanhouden. Wel vraag ik je de schoenen uit te doen.

Een Reiki behandeling duurt gemiddeld één tot anderhalf uur, afhankelijk van de klacht die je hebt. Voorafgaand aan een behandeling vind een intakegesprek plaats.
Tijdens de behandeling leg ik mijn handen zachtjes op je hoofd en je geklede lichaam, zonder druk uit te oefenen. mijn handen kunnen warm aanvoelen. Er staat zachte muziek op. Je kunt je lekker ontspannen, je hoeft niets te doen en nergens aan te denken.


Waarbij helpt een Reiki behandeling?
Een Reikibehandeling kan helpen bij verschillende klachten, zoals: stress en gespannenheid, angstgevoelens, vermoeidheid en oververmoeidheid, slapeloosheid, gespannen spieren, hoofdpijn, gewrichtsklachten, etc.
Bij klachten adviseer ik altijd om eerst naar de huisarts te gaan. Een Reiki behandeling werkt juist goed ter ondersteuning van het normale genezingsproces.


Na een Reiki behandeling
Hoe je reageert op een Reiki behandeling is heel persoonlijk. De meeste mensen voelen zich direct na de behandeling erg ontspannen.
Het kan zijn dat er door de behandeling afvalstoffen vrij komen in het lichaam. Het is daarom belangrijk om goed te drinken na een behandeling. Deze afvalstoffen kunnen ook voor hoofdpijn zorgen.
Het is na een eerste behandeling mogelijk, dat eventuele klachten die je al had tijdelijk verergeren. Dit is tijdelijk en zal geleidelijk aan weer afnemen, waarna de klachten minder worden.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Jikiden Reiki Vereniging
mocht je vragen hebben, je kunt altijd contact met me opnemen!


Afspraak

Voor een behandeling kun je een afspraak met me maken


Prijzen

Reiki behandeling (30 min)  € 15,-
Reiki behandeling (60-90 min) € 35,-

Praktisch

Duur:
30 minuten - 90 minuten

Locatie:
Meerdanmindful, prinsesseweg 30, Koekange
of
Bij je thuis. Binnen een straal van 5 km reken ik geen reiskosten. Daarbuiten reken ik 19 cent per kilometer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by webXpress